Милош Вучевић поново је данас изабран за градоначелника Новог Сада.

За Вучевића је, од 78 одборника, гласало 70, шест је било против и два гласа била су неважећа, преноси Танјуг.

Вучевић се обратио одборницима Скупштине града Новог Сада и поручио да „Нови Сад ниједан дан није претрпео чекајући избор градоначелника”.

Захвалио је коалиционим партнерима, колегама са листе и поручио „да ће се борити за Нови Сад”.

За мене овај избор није утешна награда

Радићемо као што смо радили до данас, у мом радном распореду ништа се неће променити, идем на исто радно место и бавим се истим проблемима, изјавио је новинарима градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је данас поново изабран на ту функцију.

Нови људи у градској власти који нису до сада били у извршној власти чине око 40 одсто.

Вучевић је рекао да пред новом влашћу стоји ребаланс буџета, и најавио нове стране инвестиције.

Он је истакао и да је у Новом Саду стопа незапослености испод шест одсто, што је историјски минимум”, преноси Танјуг.

Вучевић је нагласио и да је поносан што је први човек у историји од 272 године Града Новог Сада који је трећи пут изабран за градоначелника.

Најавио је да ће се, између осталог, залагати за нови мост, реконструкцију Спенса, останак младих у Новом Саду и да ће се за то борити и у наредном периоду.

„За мене не може да буде утешна награда овај избор. То је за мене велика привилегија и велика обавеза, не осећам милиметар простора да неко ниподаштава функцију градоначелника Новог Сада”, одговорио је Вучевић на питање новинара како коментарише то што је у претходном периоду виђен на бројним другим, државним, функцијама.

Leave a Reply