Након што су запримили дојаву о крађи каблова из Саборне цркве, полицијски службеници МУП ХНK обавили су увиђај те су установили да је нестало око 60 метара електричног кабла и још око 30 метара кабла ван цркве који је био при једном контејнеру, изјавио је портпарол МУП ХНK Људевит Марић.

Додао је да је Црква у вријеме крађе била откључана, због чега ово кривично ђело није окарактерисано као тешка крађа.

– Провалници, односно особе које су извршиле казнено ђело крађе искористили су постојећу скелу, те су из ормара отуђили таблу за осигураче. Надам се да ћемо наћи починитеље овог кривичног ђела – казао је Марић.

У овој години у Саборној цркви према његовим ријечима извршене су још двије крађе.

– Отуђен је милодар те смо починитеље нашли и поступили сукладно законским прописима, средином осмог мјесеца отуђили су табле бакра нашли смо и у том случају починитеље. Тако да смо у овој години имали три крађе у Саборној цркви – рекао је Марић, преноси Н1.

Због изјаве мостарског пароха Душка Kојића у којој каже да се због свих ових догађаја боји за властиту сигурност, портпарол МУП ХНK истакао је да се ниједан грађанин Мостара не треба бојати за своју сигурност осим у случају ако имају информације и детаље с којим полиција није упозната.

Оставите Коментар