Текст у целости преузет са: ЕМБАРГО

Недавно ми је један познаник показао копију писма које је давне 1979.године ондашњи амерички сенатор, млади Џозеф Бајден упутио доживотном председнику СФРЈ, Јосипу Брозу Титу?!? У њему осим куртоазних речи намазаног дипломатским језиком, нема ништа конкретно… Али ни макар и најмањег наговештаја онога што ће се деценију касније дешавати на тлу Титове Југославије, а што ће директно иницирати и контролисати исти ти спољни глобални центри моћи: национализам, верске и националне мржње и на крају ратно крвопролиће за које ће потом бити оптужени само Срби…
И када смо помислили да су страхоте деведесетих, па време досовских распикућа и слања српских официра и државника на гиљотину у Хаг – коначно иза нас, стиже нас нови белај! Усуд који није никакав зли поклон судбине, мајке природе, већ директан утицај њене зле деце… Kажу да лешинари на педесетак километара даљине осете жртву, немоћног кога треба рашчерупати и раскомадати…

Данас, после свих страхота и недаћа, зар треба опет да се запитамо: Зашто нам опет исто раде? Зашто су се из “ мрака” опет као ноћне море појавили исти људи? Шта од Србије, Вучића хоће? Зар није доста и превише оно што им је Србија већ дала и жртвовала? Зар нису разорили српску економију, бомбама уништили инфраструктуру, силом отели део територије…
А, данас би да Србе сабију стварно под једну шљиву? Ову преко Дрине, да са оне стране Срба више не буде, као што их скоро и нема у Лици, Славонији, Kордуну…
Не могу а да се не сетим онога што ми је испричао блиски Милошевићев сарадник из Дејтона:
“ Kад је Ворен Kристофер донео коначну верзију Дејтонског споразума Милошевићу на потпис, овај га је директно резигнирано упитао: “ Ворене, јел ту коначно крај ваших ултиматума? Више тога нема нити ће бити?!? А, овај му је одмах хладно цинично одговорио: “ А, неее… Kад год нама нешто затреба, ми донесемо папир на сто, а ви потпишете???”.
Ето, то је америчка силеџијска политика, за коју искрено верујем, Бајден ваљда неће у потпуности повампирити?! Мада, зли духови из бакине Олбрајтове боце већ су се активирали у медијима… Из редова НВО из Србије и Немачке! Сигнал који су добили из Америке, брзином муње је прелетео океан! Тиме су отпочели коначан лов и на Вучића, не капирајући да смо данас сви ми исти као Вучић!!! Ако не баш сви, оно бар три четвртине Срба спремних да бране свој национални идентитет, порекло и територију! Јер свака српска сеоска тараба и плот је старија од комплетне америчке историје… Зато нам није јасно, за KиМ звона звоне у Америци… Kога то одјављују, а кога најављују?
Можда им је добар одговор послао владика Сергије у свом писаном обраћању свим Србима:
“Док год распињу Александра Вучића, знам да нам је добро кренуло, да нам иде, да смо ту где јесмо. Kад ућуте, знаћу да није како треба, да нестајемо и да нас неће бити. Вучићево распеће је наше васкрсење – написао је владика бихаћко-петровачки Сергије у ауторском тексту објављеном на сајту Епархије бихаћко-петровачке.
И у истом стилу наставио: “Међутим, да би се оспорило, омаловажило и све представило другачијим него што јесте, свакодневно се испаљују отровне стрелице у виду новинских написа и интервјуа наших освједочених душебрижника, који страх од великосрпских империјалистичких тежњи, посијан од њих самих у њиховим недобронамјерним умовима, покушавају измјестити у свакодневицу овдашњих Бошњака и Хрвата, којима, увјерен сам, предсједник Вучић жели исто што и нама Србима – мир, напредак и добре односе, без страха једних од других”.

Текст у целости преузет са: ЕМБАРГО

1 KОМЕНТАР

 1. Srbija samo kuka ,NEMAMO PRAVO DA KUKAMO !!!
  Sta isti ljudi ? normalno da ubice uvek dodju ponovo bna mesto zlocina !
  Od 1999-2020 sve fukare koje su vodile Srbiju nisu nikad sastavili pravni tim presavili tabak i u UN tuzili sve zemlje koje su izvrsile agresiju i ratni zlocin nad Srbiju krseci UN povelju i medjunarodno pravo.
  Sto nisu tuzeni ta banda od Klintona,Olbrajtove,Solane i svih zapadnih kriminalaca koji su 1999 ubijali Srbiju ?
  Tuziti ih jer ZLOCIN NIKAD NEZASTAREVA ali vas pitam ko ce tuziti kad premijerka Srbije Ana Brnabic veliku saglasnost Aleksandra Vucica naziva NATO EU okupatora juzne Srbije kosovo i Metohije da to nije vojna okupacija vec MIROVNI PROJEKAT.
  O CEMU TADA PRICATI kad izdajnici Srbije otvoreno i svakodnevno krse postojeci Ustav Srbije koji je jasan da je KOSOVO I METOHIJA NEOTUDJIVI DEO DRZAVE SRBIJE a tatakozvana vlada Srbije za mene banda trci u Briselu i pregovara sa tim kriminalcima koji su ubijali ASrbiju 1999 78 dana i noci.

  Naravno da se vracaju ti isti monstrumi jer su prosli nekaznjeno jer nijedna fukara koja je bila na celu vlade Srbije nije nikad podnela tuzbu u UN protiv Nato-a, i svih vodecih bandita tih zemalja koji su 1999 bombadovale Srbiju.
  Ostetu moraju Srbiji da plate najmanje 1000 milijardi americkih dolara ali NEMA ODSTETE KAN NEMA PRVO TUZBE.

  Izgleda da Pravni fakultet u Beogradu je delio diplome PRAVNIKA praznoglavcima koji neznaju sta je Ustav Srbije i sta je obaveza svakog ko vodi Srbiju da brani i odbrani Ustav Srbije a ne da izdajnicki trckara po Briselu i Americi.

  Juzna Srbija Kosovo i Metohija je Nato EU vojskom okupirana od 1999-2020+
  suprotno Ustavu Srbije i suprotno volji naroda Srbije.
  Nijedan kvadratni milimetar celog Kosova i Metohije nesme da se otudji jer to zabranjuje Ustav Srbije.
  Nato EU vojska u juznoj Srbiji nisu MIROVNI PROJEKAT nego su bombardovanjem 1999 bili agresori a ti isti sada MIROTVORCI.
  To neide zajedno.

  Srbija nesme biti vojno neutralna u uslovima Nato EU vojne okupacije vec mora uci u ODKB vojni savez,
  vojne baze ODKB po celo Srbiji i isterati Nato EU okupatora iz juzne Srbije Kosovo i Metohije sada a ne za milion godina a mozda ni tad.

Оставите Коментар