Бранислав Гавриловић рођен је 7. јануара 1964. у Сарајеву. У том граду познатији је под именом Брне, а тај надимак прерастао је у ратно име које су добро упамтили непријатељи српског народа на свим фронтовима одбране српства. Први пут се прославио у Источној Славонији, уборбама за ослобођење ове српске земље.

Легендарна је његова одбрана Трпињске цесте, места која су бранили његови четници, а којима је допремана храна и оружје усташама у Вуковару. Допремана док Брне није стигао. Ратовао је у свим деловима Западног Срема и Барање.

View this post on Instagram

Бранислав Гавриловић рођен је 7. јануара 1964. у Сарајеву. У том граду познатији је под именом Брне, а тај надимак прерастао је у ратно име које су добро упамтили непријатељи српског народа на свим фронтовима одбране српства. Први пут се прославио у Источној Славонији, уборбама за ослобођење ове српске земље. Легендарна је његова одбрана Трпињске цесте, места која су бранили његови четници, а којима је допремана храна и оружје усташама у Вуковару. Допремана док Брне није стигао. Ратовао је у свим деловима Западног Срема и Барање. Са почетком ратних дејства у Бих, војвода Брне организује четничке јединице у Сарајеву и околини. У борбама око Сарајева личним примером врсног команданта са четницима ослобађа велики део територија. У тим окршајима по други пут, после ратовања у Републици Српској Крајини, бива тешко рањен. Четничка формација којим командује, стабилизовањем фронта око Сарајева, стационира се на Илиџи, где даје велики допринос ослобађању Игмана и других стратешких места на западу сарајевског ратишта. Пун назив формације којом је заповедао војвода Брене гласи: "Сарајевски четнички корпус – Саво Дерикоња", у спомен на прослављеног четничког војводу Саву Дерикоњу. Корпус је био састављен углавном од младих Срба који су избегли из муслиманског дела Сарајева. . . #republikasrpska #vojskarepublikesrpske #republikasrpska #vojskarepublikesrpskekrajine #vojskasrbije #srpskavojskakrajine #srpskavojska #specijalnabrigada #srpskidobrovoljci #srpskiratnici #ratnici #borci #serbianarmy #serbianspecialforces #srpskabosna #srpskosarajevo

A post shared by Српски Ослободилачки Покрет (@srpski_oslobodilacki_pokret) on

Са почетком ратних дејства у Бих, војвода Брне организује четничке јединице у Сарајеву и околини. У борбама око Сарајева личним примером врсног команданта са четницима ослобађа велики део територија. У тим окршајима по други пут, после ратовања у Републици Српској Крајини, бива тешко рањен. Четничка формација којим командује, стабилизовањем фронта око Сарајева, стационира се на Илиџи, где даје велики допринос ослобађању Игмана и других стратешких места на западу сарајевског ратишта.

Пун назив формације којом је заповедао војвода Брене гласи: „Сарајевски четнички корпус – Саво Дерикоња“, у спомен на прослављеног четничког војводу Саву Дерикоњу. Корпус је био састављен углавном од младих Срба који су избегли из муслиманског дела Сарајева.