Мирослав Алексић, лидер Народног покрета Србије, док је био на челу Трстеника и ведрио и облачио у том граду, наместио је чак 54.726.976 динара невладиној организацији коју је основао са тастом и супругом!
Документација до које смо дошли доказује да је Алексић са својом супругом Маријом Кнежевић Алексић и тастом Љубишом Кнежевићем основао удружење грађана под називом ‘Фонд за унапређење ресурса грађана’, ком су потом силни милиони динара исплаћивани преко Националне агенције за запошљавање и Министарства економије и регионалног развоја.

Ове две државне институције предводили су представници Уједињених региона Србије (УРС), односно бившег Г17 плус, чији је лидер био Млађан Динкић, а функционер те странке био је управо и Мирослав Алексић.

Документација коју поседујемо указује на то да је Мирослав Алексић био члан Управног одбора невладине организације, док су његова жена Марија и таст Љубиша били у одбору удружења.

Алексић је потом своја овлашћења пренео на другу особу, док су остали чланови породице остали у организацији.

За само четири године, од 2009. до 2012, удружењу Алексића и његове фамилије исплаћено је 54.726.976 динара, или скоро 470.000 евра!

О овом случају, иначе, први је проговорио председник Србије Александар Вучић.

  • Све пљачкаш до пљачкаша, од Алексића до Лутовца, од Г17 до ДС. Овај из Трстеника (Алексић, прим. аут.) са тастом нема шта није опљачкао. То је била коалиција Алексић и таст – рекао је председник државе.

Мирослав Алексић јуче није одговорио на наше питање за коментар, али се зато огласио на Инстаграму тврдњом да га председник Вучић ‘лажно оптужује’.

  • По старом добром обичају говорио је лажи о мени, како сам ја украо 800.000 евра, раније је то било 300.000. Ту тему најављују и његови таблоиди, да ће том темом да се баве наредних дана и да раде рециклажу неке измишљене афере о којој је писао ‘Српски телеграф’ још 2017. године. Ја сам њих тада тужио и правоснажно осудио због лажи које су износили у овом листу, али њима очигледно не смета да наставе да се баве тиме, са једним јединим циљем да ми нанесу политичку штету и да покушају да ме дискредитују – рекао је Алексић.

Све се памти
Коментаришући ове наводе, Марко Матић из Центра за одговорне медије, на другој страни, оцењује да је добро да грађани Србије знају ко су и чиме су се бавили поједини лидери опозиције у време док су били део бившег режима.

  • Међутим, није добро то што се ти исти људи нуде као алтернатива садашњој власти и што на све начине покушавају да се докопају власти и наставе пљачку државне касе. На срећу, наши грађани нису баш толико кратког памћења да би такве ствари биле заборављене. Мислим да ће се то врло јасно видети на предстојећим изборима – наглашава Матић.

Оставите Коментар