Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев је у свом Телеграм каналу објавио нова ратна правила Русије.

Легитимни војни циљеви, према његовим речима, могу се сматрати војно-политичко руководство непријатељске земље и оружане снаге других земаља које су савезници непријатељске земље.

Медведев је написао да се током актуелног сукоба са Украјином питање легалних војних мета тумачи на различите начине, али да постоје „правила понашања у време рата, која потичу из светих извора“.

Одговарајући на питање шта треба сматрати легитимним војним циљевима, Медведев је навео пет тачака ових ратних правила.

Међу њима: „војно-политичко руководство непријатељске земље“ и „оружане снаге других држава које су званично ушле у рат, које су савезници непријатељске земље и објекти који се налазе на њиховој територији“.

Такође, заменик председника Савета безбедности Руске Федерације навео је тачке: „Све непријатељске трупе (легални борци и илегални борци) које нису званично повучене из њених оружаних снага“; „свака војна и помоћна опрема непријатеља“; „било који објекти који се односе на војну инфраструктуру, као и на цивилну инфраструктуру, који доприносе постизању војних циљева“.

Војни аналитичари сматрају да су ови циљеви, које је навео Медведев, знак да Русија рачуна да ће се рат из Украјине прелити широм Европе.

То је такође порука Западу да се Русија неће повући из овог рата у Украјини док не заврши започет посао.

Медведев је у више наврата о ЕУ говорио као о слугама САД.

Оставите Коментар