Председник Праве Црне Горе Марко Милачић упутио је грађанима Црне Горе честитку поводом дана Државности, али и Тринаестојулског устанка, поруком снимљеном испред Цркве Светог Јована, која је у последњем периоду у жижи јавности, због тога што су албански политичари у Улцињу забранили служење службе православном свештенству и верујућем народу.

Милачић се јавности обратио из Свача код Улциња следећим ријечима:

„Желим да вам честитам дан Тринаестојулског устанка, Дан државности и Петровдан, баш одавде из Свача код Улциња“.

Милачић наводи да се одлучио да баш одатле честита празник, из разлога што су поред ове хришћанске светиње албанске партије, заједно са црногорском полицијом, забраниле одржавање Литургије православном свештенству и верницима, а онда се, недуго након тога, група „великоалбанских“ екстремиста појавила, у сред Црне Горе, са заставама Албаније и окачила их на зидине ове древне хришћанске богомоље, Цркве Светог Јована.

„Због чега смо овдје данас? Због тога што се државност Црне Горе, њен територијални интегритет, али и њена душа данас бране у Свачу, више него игде друго. Видели смо и овде, али и у Тузима, да црногорска власт и њени коалициони партнери из мањинских партија, заклињући се у државу Црну Гору, раде против њених интереса, стварајући пред очима свих нас „велику Албанију“ на дјеловима Црне Горе“, рекао је лидер партије Права Црна Гора и поручио:

„Џаба машете заставама ’ОВК‘ и Албаније и својатате црногорске територијале. Ово је било и биће Црна Гора, а тебе, Ђукановићу, нека је стид и срамота што зарад личних привилегија и страха распродајеш земљу за коју су се и твоји преци борили и крв проливали. Нека нам је срећан Tринаестојулски устанак и Дан државности Црне Горе!“.

Оставите Коментар