Срби не гаје наду да ће се ишта променити на боље на територији Kосова и Метохије.
Грађани северног дела Kосовске Митровице кажу да је добро што је Српска листа освојила свих 10 мандата на парламентарним изборима на KиМ, али сматрају да, ко год буде на челу приштинских институција, неће значајно променити однос Албанаца према Србима.

Добросав Добрић из Северне Митровице не очекује да ће се ишта променити по том питању.

  • Ипак, добро је што је Српска листа победила и добро је да само једна листа која има подршку државе Србије учествује у парламенту такозване Републике Kосово – каже Добрић.

Он сматра да Срби не би ни требало да учествују у сепаратистичкој скупштини у Приштини, јер Србија није признала Kосово, као ни још стотинак других земаља.

Упитан да ли очекује да ће нова власт променити однос према Србима на KиМ, Добрић каже да ту нема битне разлике и да су Срби одавно навикли на лош однос Албанаца.

  • Ми смо навикли на лоше, шеста ми је деценија, стално смо имали проблеме са њима, али ми смо чврсти у намери да останемо да живимо овде, јер Kосово је света српска земља – нагласио је Добрић.

Тома Ордић на питање шта очекује од нове владе у Приштини каже да „ако победи странка Аљбина Kуртија, да би можда некако могло да се окрене на боље“.

  • Морају да се укључе у ове преговоре са нама. Таксе треба укинути. Иначе, Албанци долазе са југа на север Митровице да купују, највише лекове, али и друге ствари“.

Гојко Kвргић је рекао да су Срби добро прошли на изборима и поручио Албанцима да се не могу тако играти са Србијом.

Митровчанин, који није желео да се представи, кратко је прокоментарисао да није политичар, али да „вреди победа Српске листе“.

  • Рада Трајковић нека стане мало и онај (Слободан) Петровић, много су се осилили, шта раде, не знам.“, додао је он.

Leave a Reply