Односи Црне Горе са Србијом, Босном и Херцеговином и Северном Македонијом, као и са свим другим државама, морају бити братски и пријатељски, и никада не смеју бити угрожени било чијим политичким интересима и закулисним игранкама

ДПС аутократски режим прошлости опет покушава да гради бедеме међу народима, међу пријатељима и међу браћом. Опет се здравствена струка ставља под тепих и подређује политичким интересима. Одлука о даљем затварању граница за грађане Србије, Босне и Херцеговине и Северне Македоније, део је исте агенде у којој је уписан и план о скрнављењу симбола и уништавању споменика културе. Дакле, подизање тензија и подстицање међунационалних свађа је мисија ДПС-а у складу са којом се кроје различите технике и доносе различите одлуке, као, између осталих, и последња, о неотварању граница са најближим суседним државама: Србијом, Босном и Херцеговином и Северном Македонијом.

Ово је саопштио посланик Демократске Црне Горе Џенан Колић, одговарајући тако на став званичне Црне Горе да не отвори границу према најближим суседима, називајући ову одлуку директном последицом пећинског национализма који је укорењен на мржњи према другом и другачијем, усмереном на опстанак аутократске гарнитуре, пљачкање народа и енормно богаћење.

– Међународно познате и доказане аутократе, спремне су да по цену додатног угрожавања туристичке сезоне и сакаћења буџета наше земље, играју идеолошко-идентитетске представе, срачунате на прикупљање политичких поена уочи предстојећих избора. Односи Црне Горе са Србијом, Босном и Херцеговином и Северном Македонијом, као и са свим другим државама, морају бити братски и пријатељски, и никада не смеју бити угрожени било чијим политичким интересима и закулисним игранкама. Браћо Срби, Муслимани, Македонци, добродошли сте у Црну Гору, државу часних, поштених и мирних људи свих вера и нација. Црну Гору, која жели да негује братске односе са свима, али и да очува мултикултуралност и мултиконфесионалност који негује вековима. У нашем региону поделе морају постати прошлост, а братски односи будућност наших држава. Зато се радујем доласку свих вас у нашу кућу Црну Гору. Свих, осим појединаца међу којима је Светозар Маровић који је својим последњим боравком отео грађанима десетине милиона евра – каже Колић, који истиче да је нажалост, ДПС препрека братским односима, препрека добросуседским односима, препрека миру, слози и заједништву.

– Због тога морамо заједно и још у темељу рушити бедеме које они политичким игранкама покушавају да граде међу грађанима. Тако се граде мостови пријатељства, љубави, братске слоге, солидарности и сарадње – каже Колић, који се недавно пед једном џамијом у Подгорици молио за тада утамниченог епископа будимљанско-никшићког Јоаникија.

--

Leave a Reply