ПРИПАДНИК црногорске војске Милан Медојевић после две године на суду је доказао да је отказ добио само зато што је Србин.

Основни суд у Даниловграду, судија Жељко Раицевић донео је првостепну пресуду по тужби Медојевића, којом је усвојио тужбени захтев и поништио решење о отказу уговора о раду и наложио Војсци Црне Горе да Медојевића врати на формацијско место које је обављао пре отказа.

Случај војника Медојевића, подсећа подгоричкии портал Ин4С доспео је у јавност због тога што је му је Војска Црне Горе, на чијем је челу био бивши министар одбране Предраг Бошковиц, прекинула радни однос из разлога што је, како је раније казао Медојевић Србин и што никада није хтио да се одрекне свог српског идентитета.

Медојевић је у Војсци ЦГ провео 10 година и након тога добио отказ под изговором да више није потребан служби.

– Ја сам Србин и нисам желео ни за какву цену да то променим, иако сам знао да ме то може коштати посла. Такође, желим да напоменем да сам и ван службе поштовао сва правила, нисам се бавио политицким радом и нисам члан политицке партије. Једина моја кривица је што сам Србин – рекао је раније Медојевић.

Правду је потражио на суду и добио спор.

Његов адвокат Никола Балтић у изјави за ИН4С каже да је првостепни суд донео једину закониту одлуку у чији исход није сумњао ни једног трена.

– Ова одлука показује да право и правда још увек станују у црногорском правосуд – рекао је Балтић.

Оставите Коментар