У градовима Војводине јутрос су осванули плакати на којима пише „После 100 година и Хонг Конг је рекао довиђења“. Плакате је потписала организација Млада Војводина. Потпис је илустрован називом организације и звездом петокраком.

Плакати су примећени у Новом Саду, Зрењанину, Ковачици, Белој Цркви, Вршцу, Србобану, Врбасу, Ковачици, Новом Бечеју, Кикинди.

У Новом Саду и Војводини данас и сутра се бројним свечаностима у организацији власти обележава 100. годишњица присаједињења Војводине Србији.

Фото: autonomija.info
Фото: autonomija.info

Млада Војводина и раније је била позната по сличним акцијама.

Организација Млада Војводина раније је саопштила да су они „револуционарни републикански покрет“, који није званично регистрован, који окупља „младе из петнаестак места“ у Војводини, којима је доста „килавих и млаких аутономашких политичара“.

Млада Војводина широј јавности је постала позната када је, након избора у шпанској покрајини Каталонији и победе странака које се залажу за одвајање те покрајине од Шпаније, исписала графите „Војводина = Каталонија“ у више градова у Војводини.

Након тога, Млада Војводина се у јавности оглашавала и путем нових графита, плаката и саопштења за јавност, у којима је оштро критиковала власт, затим Војвођанску партију, Војвођански клуб, Демократску странку, Лигу социјалдемократа Војводине.


К.Б.