Тајни снимци, настали на три фарме у Енглеској које снабдевају фаст фоод дива такође показују младе пилиће бачене у канте након што су убијени, а разлог је што су проглашени болеснима и преспоро расту.

Пилетина која се узгаја искључиво за прехрану у фаст фоод ресторанима пронађена је ужасним животним условима – ударени у врат, парализовани и деформисани, пише Индепендент.

Реч је о месу које се узгаја за познати фаст фоод бренд у Великој Британији – Нандо ресторане, а активисти тврде како ситуација сигурно није другачија ни са другим фаст фоод ланцима.

Тајни снимци, настали на три фарме у Енглеској које снабдевају фаст фоод дива такође показују младе пилиће бачене у канте након што су убијени, а разлог је што су проглашени болеснима и преспоро расту.

Кости им пуцају због пребрзог товљења

Пилићи су имали разне поремећаје кости и зглобова, а начин на који су третирани је илегалан и противан свим здравственим стандардима. Друштво за заштиту животиња „Wорлд Анимал Протецтион“ разоткрило је застрашујуће услове на великим фармама на којима се налазе на хиљаде пилића.

Из ресторанског ланца су одговорили како ће помније да истраже своје добављаче и услове у којима узгајају животиње.

Сведоци су видели пилиће са неприродно испруженим ногама, знаком коштаних поремећаја изазваних пребрзим повећањем телесне тежине, а неки су имали тешко оштећење кичме које су узорковале парализу.

У једном тренутку снимка видљиво је како их радник на фарми убија замахујући им према врату, а пилићи су снимљени како се бацају у канте или колица након што су убијени.

– Сматрамо да је важно да купци виде истину о храни коју једу, како она настаје и колико је животињске патње иза свега, да не причамо о томе колико такво месо може да буде здраво – рекао је Иан Вудхарст, који је открио да су из Нандоа одбили да коментарошу снимке.

Не могу ни да стоје

Кржљава тела која је болест докрајчила, перад толико генетски модификована да не могу да стоје усправно, иструнула тела животиња – звучи као сценарио из хорор филмова, али заправо је стварност на бројним фармама за узгој меса широм света.

Пернате животиње су све подложније разним болестима јер им је након генетског модификовања ослабљен имунитет, а бројне животиње не могу ни усправно да стоје због неправилног развоја услед товљења и хормона раста које добијају.

Због тога им ноге стоје неприродно, а животиње само седе, те устају како би јеле, па се на снимку може видети велика хрпа мртвих пилића који су угинули након пуцања ногу. То се ради како би пилићи имали неприродно велика прса – најскупљи и најтраженији део њиховог меса.

Оставите Коментар