Група „одметника“ од НВО ЦПЦ, је у свом последњем видео обраћању најавила „ребилдинг и реконструкцију“ „подгоричко-дукљанске епархије“. Ту намеру је обелоданио лидер ове групе, „владика“ Лав Лајовић

  • Део Италијанске православне цркве, очински је показао жељу да нас заштити и да нам да благослов да делујемо, као Црногорска црква, цитираћу га кад он каже, јер је Италијанска православна црква учествовала у стварању Црногорске православне цркве, она је произвела тадашњег протојереја Мираша Дедеића у архимандрита и посредовала у његовој хиротонији у Бугарској, ти исти људи кажу, су спремни да раде „риконстракшн, ребилдинг“, реизградњу ЦПЦ – казао је Лајовић.

На овај по свему необични догађај се осврнуо аналитичар Војин Грубач.

Псеудорелигијски кловн Лав Лајовић је извршио, како каже: “реконструкцију, ребилдинг, реизградњу” НВО ЦПЦ, са групом сметењака откачио Мираша и направио спот који улази у историју смехотреса…

Више није јасно да ли је ова група цивила део италијанске, украјинске или дукљанске псеудоцркве, само је сигурно да су Мирашу „дали ногу“?!

  • Сада је Лав, наводно, предстојатељ „дукљанско-подгоричке метохије“, расколничке „Украјинске цркве Kијевског патријархата“, а шеф му је Володимир из Италијанске православне цркве. Овога циркуса, како их Бог све одреда лепо остави без памети. Ово се мора одгледати – поручио је Грубач.

Leave a Reply