Шапић је у уторак после подне окупио двадесетак сарадника, сви који треба да буду посланици у новом сазиву Скупштине Србије, а на крају састанка саопштио је да Глишић неће бити део посланичког клуба покрета СПАС, цитирао је „Блиц“ неименовани извор који је упознат са детаљима.

Tek što su ušli u parlament, a već SVAĐA! Šapić izbacio Glišića ...

Исти извор додаје да је разлог за овакву одлуку „кршење страначке дисциплине“, а Глишић ће у наредном периоду бити искључен из покрета СПАС.

Шапић је потом потврдио ова сазнања, рекавши да би било морално да Глишић врати посланички мандат, али је додао да је Глишићево законско право да то не учини.

  • Видећемо како ће поступити, у сваком случају желимо му срећу у даљем политичком животу – рекао је Шапић, не желећи да образлаже ову одлуку.

Глишић је, иначе, био једно време и председник покрета Двери, а после сукоба са Бошком Обрадовићем 2015. године, повукао се из тог покрета. Глишић је једном приликом оптужио Бошка Обрадовића да се „повезао са страним службама“.

На парламентарним изборима 21. јуна 2020. године Глишић је био пети на листи „Александар Шапић – Победа за Србију“, која је освојила 3,83 одсто гласова, па јој је припало 11 мандата.

Оставите Коментар