Лукашенко је казао да заштита Белорусије није ништа друго до заштита читаве зоне, зоне Заједнице Русије и Белорусије.

Председници Белорусије и Русије, Александар Лукашенко и Владимир Путин, данас су у телефонском разговору изразили уверење да ће сви проблеми који су настали у Белорусији ускоро бити решени, саопштио је Kремљ.

Ове проблеме не треба да искористе деструктивне снаге које желе да нанесу штету обострано корисној сарадњи између две земље, навео је Kремљ у саопштењу, пренео је Ројтерс.

После реизбора Лукашенка на месту шефа државе у недељу, уследили су масовни протести у Белорусији са оптужбама за фалсификовање резултата.

Подсећања ради, председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је данас да жели да разговара са руским председником Владимиром Путином, упозоривши да улични протести нису само претња Белорусији.

-Ово је практично сценарио агресије против Белорусије. Постоји потреба да контактирам Путина, да разговарам са њим, зато што ово више није претња само Белорусији – рекао је он, преноси агенција Белта.

Лукашенко је казао да заштита Белорусије није ништа друго до заштита читаве зоне, зоне Заједнице Русије и Белорусије, преноси ТАС С.

-Ово је пример другима, овај талас ће стићи тамо – сматра Лукашенко.

Leave a Reply