Након што је у четвртак у вечерњим часовима дошло до удара на Загреб дрона совјетске производње ТУ-141 „Стриж“, на украјинском Телеграм каналу „Свидетељи Украине“ се обратио Денис Шелер, хрватски навијач и плаћеник украјинског батаљона „Азов“, са теоријом да се ради о циљаном ваздушном удару на Загреб, као опомени због учешћа Хрвата у борбама на страни Украјине.

На основу свог борбеног искуства, истакао је да је нелогично да би летелица експлодирала на земљи, ако је претходно остала без горива или није имала бојеву главу, што указује да је заправо погодила задати циљ, а да је овог пута намерно изабран празан простор, како би се избегле људске жртве, јер се ради о класичној опомени.

Због неефикасности земља НАТО да уоче застарели гломазни совјетски дрон приликом прелета њихових територија, јасна је беспомоћност према савременим руским крстарећим ракетама „Калибар“. 

Из тог разлога, упућен је позив хрватским добровољцима у „Азову“ да се врате кућама, да би се избегла даља опасност за Хрватску, али и да би по потреби бранили земљу.  

Оставите Коментар