ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић синоћ је представљала Србију на седници СБ УН, на којој се расправљало о шестомесечном извештају Мисије привремене администрације УН на Косову и Метохији (УНМИК).

Премијерка је у једном делу свог излагања, позивајући се на лажне наводе Вјосе Османи и албанског амбасадора, раскринкала све лажи које Приштина покушава да сервира. 

Брнабићева је подсетила на чињеницу да Приштина није формирала ЗСО, те да није испоштовала ништа из Бриселског споразума, а Османијева је говорила како је Приштина „конструктивна“.

– Чули смо од госпође Османи да је „Косово* конструктивно и посвећено дијалогу“. Нисмо чули зашто Косово* није имплементирало Бриселске споразуме дуже од 10 година. Дуже од 10 година! Толико су конструктивни и посвећени у ствари. Београд је урадио све што је прокламовано Бриселским споразумима, а Приштина није имплементирала ни једну једину реч. Толико су конструктивни и посвећени! – казала је премијерка.

Објаснила је на примеру формирања тзв. Кососвких безбедносних снага да право вета Срба не постоји у пракси.

Премијерка је чак успела да укаже чланицама СБ УН да Вјоса Османи не може ни да каже „Србија“, па је говорила само о „православној цркви“.

Погледајте како је то изгледало:

Оставите Коментар