У присуству Његове Светости Патријарха Српског г. Порфирија, Пошта Србије обележила је своју крсну славу – Благовести. Уз благослов који је Патријарх Порфирије дао за све запослне и будући рад Поште, посеба част за Пошту је то што је Његова Светост изабрала управо Пошту Србије за своју прву званичну посету некој институцији.
Захваљујући се Његовој Светости Патријарху Српском г. Порфирију, Зоран Ђорђевић, в.д. директора ЈП Пошта Србије истакао је задовољство због чињенице да Пошта Србије и Црква, као водеће националне институције, са данашњим даном започињу нову еру сарадње на добробит српског народа.
„Пошта Србије ће увек бити близак сарадник и пријатељ Српске православне цркве – установе која ужива највеће поверење наших грађана. За Пошту је част и задовољство да својим радом доприноси и развоју наше Цркве“, поручио је Зоран Ђорђевић и нагласио да Пошта и Црква, по приорди своје блискости са грађанима, деле велику одговорност у интересу друштва и државе у целини.
Као сведочанство повезаности Поште и Српске православне Цркве, директор Ђорђевић поклонио је Патријарху Порфирију албум са свим поштанским маракама са духовном тематиком које су издате од када постоји Пошта Србије, односно претходно Југославије. Ђорђевић је Патријарху поклонио и албум са маркама издатим у част знаменитих личности српске културе и друштвеног живота.

Оставите Коментар