Није искључено да ће Русија продати Србији системе С-400 на кредит, али лидери Русије и Србије нису разговарали о томе за време састанка, рекао је потпредседник Владе Русије Јуриј Борисов.

„Све је могуће. Колико ми је познато, није било захтева за (куповином) С-400. Можда нешто не знам, али о томе нису разговарали у мом присуству“, рекао је Борисов, одговарајући на питање да ли Русија може продати Србији системе С-400 на кредит.

Према његовим речима, Русија је на захтев српске стране пре рока испоручила одређене јединице наоружања, а реч је о „борбеним машинама за извиђање и десант“.

„Сазнали смо да Американци желе да им уведу санкције због испорука ’Панцира‘, али они су потврдили да су их догађаји из 1999. године научили да себе морају штитити“, објаснио је Борисов.

Како је нагласио, након заједничких војних вежби у Србији, због којих је Русија допремила системе „Панцир“ и С-400, српска страна је високо оценила ту технику. Борисов је додао да ће „бити у плану и разматрање куповине“.

Подсетимо — српски председник се налази у радној посети Сочију.

1 KОМЕНТАР

  1. Iskreno se nadam da će biti pameti i razuma da se nabave ovakvi sistemi i naoruža naša Vojska jer je Srbija na vetrometini puteva i oduvek je smetala svima, a ovo nam i te kako daje za pravo da imamo svoj mir…

Leave a Reply