На гостовању у јутарњем програму ТВ Хепи, председник Српске Деснице Миша Вацић је коментарисао немиле догађаје који су се догодили на Газиместану на Видовдан.

‘’Већ је пракса постала да се на Газиместану Срби малтретирају, али српски дух је несаломив, и ове године је било много више Срба него ранијих година. Ја сам од 2006. до 2016. ишао сваке године за Видовдан на Газиместан. Наравно, и мимо Видовдана сам гледао да бар још три пута годишње обиђем то свето српско поље… До 2016. кажем, јер сам тада био саветник у Влади Србије баш за питање Косова и метохије. Добио сам трајну забрану за улазак на Косово и Метохију, али ја то непоштујем, као што не поштујем те измишљене институције лажне државе, и покушавам да на различите начине будем у јужној српској покрајини’’, рекао је Вацић у емисији.

Вацић је скренуо пажњу да је у пет наврата ишао пешке од Београда до Косова и Метохије.

Он је истакао да су Срби на Газиместану показали да је то наша земља и да ћемо се на сваки начин борити да је сачувамо.

‘’Оно што је обележило овај Видовдан је срамотни приступ шиптарских терориста, маскираних у униформе некаквих привремених институција. КПС-а, који су ухапсили, сада ћу му рећи и име, да сви људи упамте: Ристо Јовановић, млад момак. Како се изјаснио на суђењу, он је Србин, хришћанин, а не Црногорац. Момак је из Подгорице, који је ухапшен само зато што постоји на интернету, људи могу видети на свим страницама које се баве српством’’, рекао је Вацић.

Вацић апелује на органе Републике Србије, иако он није држављанин Републике Србије, већ братске Црне Горе, он је Србин који је грађанин Црне Горе, али се наша држава поставља тако да она брине о Србима у Републици Српској, Федерацији и окупираној републици Српској Крајини, односно Републици Хрватској, или у Црној Гори.

‘’Ако бринемо о свим Србима, онда пошто Кривокапић очигледно не брине о својим грађанима, треба држава Србија да се заузме, и путем притиска на европске институције или кога год да ослободи тог момка који је српску монахињу покушао да заштити од зулума модерних јањичара’’, нагласио је Вацић.

Оставите Коментар