Из Српске Деснице у Врању запитали су се у понедељак постоји ли Градски одбор Нове Србије у Врању, алудирајући на „забринутост због суботњег скупа који је био у њиховој организацији“.

  • Наиме, скупа као да није ни било, по који пролазник је застао да пропрати обраћање председника Нове Србије Велимира Веље Илића, активисти странке у мањој групи, а од симпатизера нигде никога – наводе у саопштењу из Српске Деснице.

То „јесте реална ситуација за бригу“, додају „десничари“, сходно, како кажу, „најавама Ивице Петрушевића, председника Окружног одбора Нове Србије за Пчињски округ, да овај скуп очекује велики број присталица“.

  • Није ни чудо што вас није пропратио ниједан локални медиј, сходно томе да је ваш лидер Велимир Илић познат по физичким и вербалним нападима на новинаре.

Народ не заборавља шутирање, псовке, вређање пред камерама, разбијање прозора радио станица, без имало стида и поштовања.

Лако је говорити о демонтирању власти и коренитим променама, али где су вам реални предлози и програм, питамо представнике Нове Србије?

Већина грађана и не зна кога подржавате, с ким сте у коалицији јер исте мењате зависно од задовољавања личних интереса.

Све док је ваш лидер Велимир Илић био министар свака власт му је била добра, а подсећамо да је био министар у три мандата.

Оног момента, тачније 2016. године, када га је тадашњи председник Владе Републике Србије Александар Вучић ускратио министарске функције, лидер Нове Србије напушта коалицију са Српском напредном странком и окреће се политици Вука Јеремића, пружајући му подршку на председничким изборима – поручују из Српске Деснице.

У саопштењу одбора странке Мише Вацића у Врању каже се још да се „тренутно вођење политике Нове Србије заснива на измишљању лажи и лажних оптужби“.

  • Узалудно покушавате да слабу посећеност вашег политичког скупа оправдате тиме што Нова Србија није добила просторије Галерије Народног универзитета за одржавање истог.

Господине Петрушевићу, није било никаквих интервенција „споља“, већ је у суботу 25. јануара у 12 часова у Галерији НУ у оквиру Светосавске недеља било заказано отварање изложбе радова ученика врањских школа.

За одржавање скупова попу вашег намењена је сала Скупштине града Врања, чије би вам се коришћење одобрило да сте хтели.

Можемо да разумемо зашто нисте, сходно томе да је за пуњење скупштинске сале потребно минимум 300 људи, док се реално може окупити и до 400 колико је Српска Десница имала на својој оснивачкој скупштини одржаној у јулу прошле године – закључују десничари Врања у свом саопштењу.

Leave a Reply