Председник Српске деснице Миша Вацић организовао је пријем за представнике ветеранских организација из преко 30 градова, поводом краја календарске године желећи да им укаже поштовање и подршку за њихову жтрву коју су ставили на олтар отаџбине када је то Србији било најпотребније.

Председник Вацић је истакао дубоко поштовање за целокупну ветеранску популацију, посебно истичући поштовање према породицама палих бораца, изнад свега ценећи њихову жртву за Србију.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Како је истако председник Вацић, Српска десница ће затражити од државних институција доношење свих законских одредби које ће уважавати положај ветерана у друштву на начин како они то заслужују, а то је по њему уважавање и поштовање свих учесника ослободилачих ратова Србије.

„Српска десница је спремна за активну сарадњу, да ојачамо искрене и партнерске односе, уз разумевање свих околности у којима се земља данас налази. Решавање нагомиланих проблема који су последица несавесне владавине претходних власти, а који оптерећују ветеранску популацију, само нашим заједничким деловањем уз подршку државе могу побољшати положај ратних ветерана у Србији.“, истако је Миша Вацић.

Присутни нису крили своје задовољство што се коначно преузимају конкретне мере за решавање њиховог статуса, као и тежња да се ветеранима Србије омогуће сва права и деловања како доликује људима који су ветеранско звање заслужили дајући свој допринос борбом и својм крвљу на бојиштима.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Више председника ветеранских организација је у обраћању истакло задовољство потезом председника Српске деснице, који је приредио пријем и као млад човек, показао велико интересовање за побољшање статуса и положаја ветерана у Србији.

Овом приликом десетак председника је позвало Вацића да након новогодишњих празника посети њихове општине и у разговору са ратним ветеранима чује њихове свакодневне проблеме и помогне у њиховом решавању.

Advertisements