• Америчко политичко особље досадашњим поступцима показује да потцењује нашу снагу – рекао је Рен у интервјуу телевизији ЦЦТВ и другим кинеским медијима.

Он је истакао да компанија има алтернативу за своју набавку чипова и да у том смислу не може да буде „изолована“ од остатка света. Рен је додао и да ће програм 5Г који су спроводи компанија остати „непромењен“ упркос америчким мерама.

По питању технологије 5Г, како је навео, друге компаније ће стићи Хуаwеи тек за две, три године. Хуаwеи се налази на списку предузећа с којима ће америчке компаније моћи да послују само ако за то добију дозволу од власти.

Амерички председник Доналд Трамп прошле недеље је забранио америчким телекомуникационим компанијама да послују са страним фирмама које могу да представљају опасност за националну безбедност у САД.

Трампова мера се односи и на Хуаwеи, други светски произвођјач паметних телефона, који је осумњичен за шпијунирање на рачун Kине. Америчке власти су јуче покушале да смире лопту одлагањем увођења нових мера за 90 дана, чиме би се Хуаwеи и његовим трговинским партнерима дало времена да се прилагоде.

Оставите Коментар