Град Београд потписао је споразум са компанијом „Бус лајтинг груп“, која се бави расветом и осветљењем. Меморандум о сарадњи са представницима ове фирме потписан је током посете председника Русије Владимира Путина нашој престоници.

– Потписали смо споразум да ћемо са овом компанијом убудуће радити анализу, да ће нас они саветовати, и да ћемо у перспективи радити на том новом концепту расвете Београда. То значи, са једне стране, еколошки прихватљивији начин осветљења, а с друге и велику уштеду у енергији, тако да су многи градови у Европи и свету прешли на тај начин осветљења. Ова енергетска ефикасност је део концепта „смарт ситија“ – рекао је Радојичић.

Градоначелник је посебно истакао да ће се заједно са представницима компаније „Бус лајтинг груп“ убудуће бавити градском расветом, али и фасадном и декоративном расветом која може знатно да унапреди и улепша нашу престоницу.

– Такође смо причали и о томе да Храм Светог Саве треба да се осветли на други начин, и знатно боље него што је сада и мислим да ће, ако будемо реализовали тај пројекат, то бити још један искорак у туристичкој понуди Београда иако је ово место заиста увек посећено – рекао је Радојичић. Он је додао да је веома важна сарадња Града Београда са руским компанијама.