Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је Меморандум о сарадњи са Међународним центром за очување и истраживање културно – историјског наслеђа Источне Европе „Меморијал“, чији ће приоритет бити унапређење организације годишњих шетњи у оквиру обележавања годишњица и значајних датума у периоду Другог светског рата, са посебним акцентом на организацију манифестације „Бесмртни пук“.

Министар Ђорђевић истакао је да су историја Србије и Русије тесно повезане и да она не сме никада да се заборави, већ да се преноси на будуће генерације.

„Србија и Русија су братске земље које имају одличну сарадњу и континуирани дијалог на свим нивоима, а томе сведочи више од 180 година добрих дипломатских односа. Учешће руских трупа и велики број положених живота за време Другог светског рата  Србија никада неће заборавити, а то је показао и председник Александар Вучић, који је на позив председника Владимира Путина учествовао у шетњи „Бесмртног пука“ у Москви прошле године, организоване поводом Дана победе над фашизмом“, рекао је Ђорђевић.

Према његовим речима, учествовањем у организацији и реализацији конференције у оквиру промоције међународне шетње „Бесмртни пук“ додатно ће се унапредити учествовање у активностима које су повезане са историјским догађајима две братске земље, као и очувању сећања на учеснике и жртве Другог светског рата.

„Потписивањем овог Меморандума желимо да додатно афирмишемо принципе родољубља, антифашизма, разумевања и сарадње и покажемо високи степен друштвене одговорности истовремено чувајући сећање на страдале током свих оружаних сукоба и обезбеђујући достојанствено место у друштву за њихове потомке“, рекао је министар.