Министарства одбране и унутрашњих послова закључила су уговор за компанијом „Ербас хеликоптерс“ о набавци девет хеликоптера Х-145М за потребе Војске Србије и МУП-а.

 

„Кроз ову набавку, Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана Војске Србије и хеликоптерска јединица МУП-а Србије опремају се последњом генерацијом хеликоптера за извршавање најзахтевнијих мисија (транспорт, трагање и спасавање, борбене мисије, медицинска евакуација, надзор и осматрање, итд)“, наводи се у саопштењу.

Уговорена је и подршка српским компанијама и научно-истраживачким институцијама у циљу прибављања релевантних квалификација и сертификација, уз тражење могућности за ангажовање српских индустријских капацитета и набавку њихових добара и услуга.

Поред представника Министарства одбране и Војске Србије, Министарства унутрашњих послова и представника компанија „Ербас хеликоптерс“ и „Ербас Груп“, церемонији потписивања уговора присуствовали су министар одбране Зоран Ђорђевић, амбасадорка Француске у Србији Кристин Моро и амбасадор Немачке у Србији Аксел Дитман.

У саопштењу није наведена вредност уговора.

Прочитајте још: 
РАТОВАЛИ ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ: Самостална муслиманска јединица “’Меша Селимовић“ – 1. Крајишки Корпус ВРС (ФОТО)

Извор: Бета