Избори у Србији и Мађарској потврдили су суверенитет тих земаља, оценио је потпредседник Савета федерације Русије Kонстантин Kосачов
Он је на Телеграму написао да се истинске суверене државе Европе могу набројати на прсте једне руке. „Поред Русије, то су Белорусија, Јерменија, Турска и, што су јасно потврдили јучерашњи избори, Србија и Мађарска“, написао је Kосачов на Телеграму.
Према његовој оцени, на другој руци су Немачка, Француска и Италија. Kосачов сматра да је то резултат деструктивне за послератну Европу политике Сједињених Америчких Држава која се састоји, како је навео, „у „њеној суверенизацији под антируским заставама НАТО-а“.

„Браво, Србијо! Браво, Мађарска! Браво, права и суверена Европо“, написао је Kосачов.

На председничким изборима одржаним јуче у Србији, на основу резултата са 90,71 бирачких места које је обрадила Републичка изборна комисија, тренутно највише гласова има кандидат Александар Вучић – 59,55 одсто, а на основу 91,02 одсто обрађених бирачких места тренутно највише, на парламентарним изборима, има коалиција окупљена око СНС „Заједно можемо све“ – 43,45 одсто, што је око 122 посланичка места.

Премијер Мађарске Виктор Орбан прогласио је синоћ победу на јучерашњим парламентарним изборима, након што је странка Фидес, чији је лидер, освојила више од половине гласова.

Оставите Коментар