Милан Добромировић, уредник политичке рубрике дневног листа Информер, рекао на ТВ Пинк да би евентуални улазак лажне државе Косово у Интерпол био потпуни апсурд.

– Хашим Тачи, Рамуш Харадинај и Кадри Весељи су и даље на потерницама Интерпола, само што су оне „невидиљиве“, тојест не можемо их видети јавно на сајту те институције. Али, оне су активне! Па сад замислите ситуацију да ти људи одређују ко ће бити на потерницама. Прво што би они урадили јесте то да укину потернице против себе. То је нормалан, логичан след околности. Истовремено, у Интерполу се дешавају страшне ствари. Постоје стручњаци који тврде да су Албанци спремили „ролексе“, њих стотину, и нуде их сваком ко их подржи. Дачић нам је открио пре неколико дана да је Беџет Пацоли издвојио најмање 100 милиона евра за лобирање, а тај новац није само за Интерол. Уколико, не дај Боже, лажна држава заиста уђе у Интерпол, њихова следећа станица биће несумњиво Уједињене нације – истакао је Добромировић.

Говорећи о томе да Европска унија од 2021. године уводи за Србију и још 60 држава посебне дозволе и таксе за улазак у државе ЕУ, Добромировић каже да је то класично враћање виза.

– То се представља као најава уласка на територију ЕУ. Дакле, морам да се пријавим на сајту, оставим све могуће личне податке, укључујући и о здравственом стању, породици, претходним путовањима… И онда неко одлучи да ли сам „безбедносни ризик“. Шта је то ако нису визе?! Једина разлика је у томе што не морам да идем у амбасаду, већ могу само да седнем за рачунар – подвлачи Добромировић.