Иако је осуђен на годину дана кућног затвора, Никола Ј. већ три године чека на реализацију ове казне, због недостатка наногица и стручњака за електронски надзор у МУП-у. За то време, њему су ускраћена друга права, имајући у виду да су му одузете путне исправе до истека казне.

Међутим, иако је стрпљиво чекао да одслужи дуг држави у складу са правноснажном пресудом, Никола Ј. револтиран је тренутном ситуацијом.

  • Имајући у виду да је на снази полицијски час и да сам као одговоран грађанин, син, супруг и родитељ малолетног детета свакако 24 сата у кући, потпуно је апсурдно да ћу практично два пута имати кућни затвор! Заиста немам проблем са казном, али имам проблем са перипетијама које лично трпим и неозбиљношћу правосуђа у овом случају – каже наш саговорник и додаје да разуме ситуацију, али да осећа неправду.
  • Да је држава опремљена како треба, ја бих већ одслужио казну, па бих, рецимо могао одвести породицу на море. Преживећу ја и ово, дупли кућни затвор практично, али шта ћемо са онима који су рецимо осуђени за насиље или тежа дела истом мером, а слободно шетају због истих разлога као и ја? – указује Никола Ј. на потенцијални проблем.

Томо Ловрековић

Leave a Reply