У Међународном резидуалном механизму за кривичне судове у Хагу изречена је коначна пресуда Ратку Младићу којом је осуђен на доживотни затвор.

Другостепена и коначна пресуда Хашког суда је донесена четири године након првостепене којом је такође осуђен на доживотни затвор.

Међународни кривични суд за бившу Југославију, познат као Хашки трибунал, Младића је 2017. године првостепено осудио на казну доживотног затвора због геноцида над Бошњацима у Сребреници почињеног у лето 1995. године.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Младић је другостепено осуђен и по другим тачкама оптужнице – због прогона муслимана и Хрвата широм Босне и Херцеговине (БиХ), терорисања цивила током опсаде Сарајева и узимања припадника УНПРОФОР-а као талаца током рата у БиХ.

Жалбено веће Механизма за кривичне судове у Хагу данас је одбило наводе жалбе Ратка Младића на првостепену пресуду који се тичу доказа у вези са удруженим злочиначким подухватом, његовом намером да се он изврши и другим закључцима првостепене пресуде којом је Младић осуђен на доживотни затвор.

Председница петочланог Жалбеног већа Механизма за кривичне судове у Хагу судија Присца Матимба Ниамбе, рекла је да је овај став веће заузело уз њено супротно мишљење као и од закључка већа у вези са „терорисењем“ Сарајева.

Оставите Коментар