Никола Селаковић, генерални секретар председника Србије Александра Вучића, потврдио је да ће локални и парламентарни избори бити одржани 26. априла.

Грађани Србије на изборе ће изаћи 26. априла, рекао је Никола Селаковић за ТВ Прву.

Истог дана биће одржани и локални и парламентарни избори.

Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић изразио је уверење да ће грађани потврдити апсолутни легитимитет избора и каже да исксутва оних који су бојкотовали раније изборе говоре да се сада кају.

Он је гостујући на Прва тв рекао да свако ко се озбиљно бави политиком зна да су избори прилика да се измери поверење грађана у појединце, у идеје и програме који се нуде.

За њега је, каже, неозбиљно да одређени представници опозиције конкуришу својим идејама и политичким деловањем причом да евентуално сутра воде државум а не желе да грађанима дају чак ни прилуку да о томе одлучују на изборима.

  • То је већ питање за појединце који тако схватају политику. За мене је то неозбиљно и неодговорно – рекао је Селаковић.

Навео је и да снижавање цензуса са пет на три одсто омогућује да се демократија са улице врати у парламент, баш оно о чему је говорио председник Александар Вучић.

Сматра да је неозбиљно припремати се за изборе месец и по дана или два месеца пред изборе, и да се озбиљни политичари баве политиком све време између два изборна циклуса, а они веома озбиљнији и више о једног изборног циклуса.

Навео је да ће се знати ко на изборе, а ко излази по томе ко буде предао листе.

  • Аристотел је пре више од 2000 година рекао да на Олимпијади може да победи само онај ко на њој и учествује. Предуслов да дођете у прилику да остварујете ваш политички програм јесте да учествујете на изборима као озбиљни и одговорни људи – поручио је Селаковић.

Оставите Коментар