Бивша државна секретарка САД допутоваће 12. јуна у Приштину, на скуп поводом 20. годишњице уласка НАТО трупа на Косово, и одржаће говор.

Приштинске власти спремају 12. јуна централни скуп поводом 20. годишњице уласка НАТО трупа на Косово, а након писања медија да ће томе присуствовати некадашње државне секретарке САД, Хилари Клинтон и Медлин Олбрајт, пензионисани амерички генерал и командант НАТО-а за време бомбардовања СРЈ Весли Кларк и бивши шеф Верификационе мисије ОЕБС-а на Косову Вилијам Вокер, потврда је данас стигла само за долазак Олбрајтове.

РТК2 на српском језику преноси да је организациони одбор скупа објавио да ће се америчка државна секретарка из времена НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије „придружити народу Косова на прослави 20 година слободе“, као и да ће ту одржати говор.

„Косово обележава историјску годишњицу Косова заједно са нашим пријатељима и савезницима са којима делимо вредности мира, слободе и демократије. Истовремено, поштујемо нашу прошлост и нашу визију одрживог мира“, пише у саопштењу одбора.

Оставите Коментар