Као што се и дало наслутити, иза поремећене и веома опасне потребе агента БИА Чедомира Стојковића да саставља опскурне листе „руских агената“ у Србији крију се дубоко лични, сујетом и вишеструким фрустрацијама обликовани мотиви.

У највећем броју случајева, у питању је завист због нечијег професионалног успеха, друштвеног угледа, фундаменталног интегритета личности, и томе слично. Међутим, јавност се недавно запитала чиме се то „четник“ Братислав Живковић замерио „подморници“, па да се нађе на тој фамозној листи.

Данас из „подморнициног“ завичаја стижу информације које осветљавају ову мистерију. Наиме, пре скоро двадесет година, дошло је до случајног сусрета између Стојковића и Живковића на сточном вашару у Ваљеву, и тада је млади, недовољно искусни, али изузетно похотни Чеда „бацио око“ на наочитог „четника“, сачекао да се овај напије, па покушао да га орално задовољи у мобилном тоалету иза једне од шатри. На његову несрећу, Живковић је био толико присебан да је са гнушањем одбио овај насртај, а затим пребио и уронио „подморницу“ у wc шољу.

Будући да му ову срамоту никада није заборавио, Стојковић га је из осветничких порива уврстио на поменуту листу, али је тиме постигао контраефекат кога се, заслепљен патолошком мржњом није још увек сетио – док је Живковићу учинио услугу и направио му добру рекламу, саму листу је још додатно обесмислио стављајући на њу потпуно неважног аутсајдера. 

Оставите Коментар