У Кинеском тржном центру у блоку 70 на Новом Београду избио је велики пожар. Ватра се разбуктала на горњем спрату, а више десетина ватрогасаца бори се са ватреном стихијом. како јавља репортер Kurir.rs, густ дим се надвио над овај део града, а почели су да се активирају аларми на паркираним возилима.

  • Кад сам изашла из канцеларије, видела сам да је обезбеђење отворило сва врата, али ватра се брзо проширила. Ресторан је врло близу па се верује да је ту проблем избио. Обезбеђење се било растрчало по тржном центру, отварали су закључана врата врло брзо, будући да се улази закључавају по завршетку радног времена – каже нам Зорица С. која има која има канцеларију за правне услуге на почетку тржног центра.
  • Обезбеђење је прошло и приметило дим, запалио се локал 326, односно ресторан. Нисмо могли да уђемо јер је закључано. Отворили смо сва спољна врата. Угасили смо одмах струју, и омогућили ватрогасцима да се прикључе на хидранте. Неколико пута десили су се мањи пожари, кад неко угаси пикавац.

Сад је незгодно што је кров од дасака, и има много запаљиве робе. Ту држе и неке залихе попут уља. Било нас је осам у смени – каже Радован М., радник обезбеђења, који је овде запослен годинама и додаје да памти два велика пожара – ово је трећи.

На месту инцидента били су и кинески радници поменутог објекта. Они су забринуто стајали и гледали у своје локале.

„Не знамо шта се десило“, кратко је рекао један од присутних. На лицу места била су и возила Хитне помоћи, као и ватрогасци и полиција.

Оставите Коментар