Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да је кривична пријава поднета против три особе – Д.Д, Д.С. и Ж.Д.

Према сазнањима Бете, осим против Давора Драгичевића, кривична пријава је поднета и против посланика Партије демократског прогреса (ПДП) Драшка Станивуковића, као и члана групе “Правда за Давида” Жељка Дабића.

Давор Драгичевић је последњи пут виђен 30. децембра прошле године, после великог скупа “Правда за Давида” и протестне шетње улицама Бањалуке, када му се губи сваки траг.

Станивуковић и Дабић су били ухапшени, а потом су пуштени на слободу.

Више пута су саслушавани због наводне намере да 30. децембра изврше државни удар.

Специјална полиција РС је 30. децембра после протестне шетње силом растерала грађане Бањалуке са Трга Kрајине, а двадесетак активиста групе “Правда за Давида” било је ухапшено и саслушано због нарушавања јавног реда и мира, али и наводне намере да се изврши државни удар у РС.

МУП РС је забранио сва јавна окупљања групе “Правда за Давида” која је одржавала скупове на Тргу Kрајине сваки дан од 26. марта до 30. децембра.

Чланови групе “Правда за Давида”, као и грађани Бањалуке који траже истину о смрти Давида Драгичевића, наставили су свако вече да се окупљају у порти цркве Христа Спаситеља у Бањалуци и да пале свеће за убијеног младића.

Давид Драгичевић је нестао 18. марта, а његово тело нађено је 24. марта на ушћу речице Црквена у Врбас код тврђаве Kастел.

Полиција је првобитно тврдила да је смрт задесна, а Тужилаштво је касније покренуло истрагу о убиству младића.

Родитељи Давида Драгичевића тврде да је он отет, мучен и да су га на крају убили припадници МУП РС.