У четвртак, 24.11.2022. године 13:00 часова у Вијећници Банског Двора, биће одржана Скупштина Удружења новинара Републике Српске (УНРС), на којој ће бити представљени резултати досадашњег рада и изабрано руководство које ће удружење водити у наредном мандату.

Право гласа и учешћа на скупштини имају сви новинари уписани у регистар удружења, односно они који присуствовањем скупштини на тај дан приступе УНРС. УНРС је основано 1996. године, али је као и Република Српска прошло кроз тешка времена. Нажалост, неколико пута је прекидало свој рад, а посљедња реактивација рада УНРС, десила се 2019. године.

Позивамо све новинаре из Републике Српске, да присуствују Скупштини УНРС и узму учешћа у њеном раду, јер само повезаност, међусобно уважавање и подршка; могу поставити темељ за боље услове живота и рада новинара у Српској.

Обнова рада УНРС је била неопходност, због специфичних медијских и политичких услова, односно заштите и унапређења положаја новинара Републике Српске који у њима живе и раде. У најкраћем – сматрамо да ако постоји Република Српска, да мора постојати и Удружење новинара Републике Српске.

Оставите Коментар