Изградња националног стадиона почеће следеће године, потврдио је председник Србије Алекандар Вучић. Вучић је гостујући у Јутарњем програму ТВ Прва открио и тачну локацију новог стадиона, али и показао фотографије пројекта који би требало да почне са реализацијом у 2021.

Председник Србије објаснио је и зашто је потребно изградити национални стадион.

  • Шта ће нам? То је данас насушна потреба. Промениле су се потребе. Људи иду на стадионе да уживају са породицама, да им буде лепше на стадиону. Биће споља челична конструкција, унутра дрво, дакле природни материјали. Верујем да почиње да се гради следеће године, од државног новца креће да се гради и неће бити нимало јефтино – рекао је Вучић.

Он је истакао да ће се стадион налазити у близини Београда и да ће много значити не само из спортских, него и из економских разлога.

Навео је да ће, са садашњих 850 до 900 евра, квадрат у околном стамбено-пословном комплексу надомак стадиона коштати аутоматски бар 2.000 евра.

  • Биће близу аутопута Милош Велики и близу излазнице аутопута Београд – Сурчин. То ће бити нови развојни пројекат и на том месту ће квадрат одмах скочити за 1.000 евра – рекао је Вучић.

Од раније је познато да је Влада Србије издвојила 250 милиона евра за градњу националног стадиона.

Leave a Reply