Одговарајући на питања познатих, Зоран Ђорђевић је открио зашто мисли да је у бољој позицији од некадашњег шефа тог ресора Расима Љајића, али је и искрено признао да на трибинама бодри само Црвену звезду.

Миљан Дамјановић, посланик СРС

*Јесте ли задовољни премијером филма о Миши Вацићу?

– Сценарио је могао да буде бољи.

Владимир Ђурић, музичар и писац

*Хоће ли бити више народних кухиња? Много је људи који немају шта да једу.

– Народне кухиње су у надлежности локалне самоуправе. С обзиром на то, не могу да одговорим да ли ће их бити више. Али, оно што са сигурношћу могу да тврдим је да ова влада и ресорно министарство неће допустити да грађани немају шта да једу. Управо за најсиромашније грађане и оне који су на ивици егзистенције држава је обезбедила одређене видове социјалне помоћи. Ми бринемо о свим грађанима и у складу са могућностима које имамо трудимо се да обезбедимо најбоље услове које можемо.

Дарко Глишић, председник ИО СНС

*Ко је спретнији у тркама на дуге стазе, ти или Синиша Мали?

– Бити спретнији на дугим стазама зависи од самог циља који човек има. Није све у физичкој снази, стога себе јачам сваког дана и ментално. Синиша Мали и ја заједнички радимо на једном циљу, да трчимо сваког дана брже, да будемо све бољи, али и јачи у сваком погледу.

Дејан Вук Станковић, политички аналитичар

*Да ли ћете као и ваш колега Синиша Мали трчати на њујоршком маратону?

– Договорили смо се да ове године трчимо на маратону у Берлину, а наредне у Њујорку.

Станислав Караси, бивши фудбалер

*Играли смо добар фудбал док сте били министар Војске, хоћемо ли одмерити снаге и са вашим садашњим ресором?

– С обзиром на то да је женски фудбал у Србији у експанзији, предлажем да организујемо фудбалску утакмицу у којој ће оне бити актери.

Драгиша Бинић, потпредседник ФСС

*Недавно сте обелоданили да је земљу напустило 654.000 људи. Како да спречимо тај тренд?

– Недавно је одржана прва седница Координационог тима за праћење токова из области економских миграција у Србији, на чијем сам челу, где смо разговарали о плановима за решавање овог проблема. Тим који чини скуп еминентних стручњака из различитих области и чланова Владе вредно и озбиљно ће радити на доношењу најбољих решења како би се спречио одлазак младих из земље. Задатак ће бити и стварање пословног и привредног амбијента за долазак страних стручњака који ће живети и радити у нашој земљи, као и повратак наших држављана који су већ отишли. Влада има искрену жељу да промени ситуацију када је ова тема у питању.

Ненад Лалатовић, тренер Радничког

*Да ли сте звездаш или партизановац и да ли навијате за ривалски тим када игра у Европи?

– Звезда, Србија, никада Југославија.

Вања Вукић, функционер СПС

*Сматрате ли да сте бољи министар рада од Расима Љајића, који је био на тој функцији 2007-2008?

– Тешко је упоредити време у којем ја радим са временом у коме је радио Расим Љајић као министар рада првенствено из разлога што је у његово време један део коалиционих партнера који, на срећу, данас нису у власти, имао за циљ само и искључиво лични интерес и лично богаћење. С обзиром на ове чињенице, можемо да кажемо да је њему било веома тешко да ради у тим условима. Ја, срећом, немам тих проблема.

Љубисав Орбовић, Савез самосталних синдиката Србије

*Шта је са казненим поенима за ранији одлазак у пензију?

– Брига о пензионерима је један од приоритета Владе, те очекујем у будућем периоду константни раст пензија, а стога и њихов бољи материјални положај.

Ева Рас, глумица

*Да није сад овог вашег интервјуа, ја бих сасвим заборавила на вас. Зашто изостајете са своје дужности и из свог живота?

– Уколико немате ТВ пријемник, постоји могућност да вас упутим на добављаче који продају по веома повољним условима.


Ивана Жигић

Advertisements
--