Званично потписујући приступницу, познати српски инжењер професор Љубивоје Костић постао је део Српске Деснице. Костић важи за једног од најискуснијих градитеља у бившој Југославији и на Балкану.

Професор Костић је две деценије радио у Институту за путеве у Београду, колико и у београдском предузећу „Пренапрегнути бетон“, а пред њим је у Инжињерској комори, стручне испите положило више од 400 дипломираних грађевинских инжењера. Стара школа, како каже, подразумевала је да пројектант прати изградњу моста од почетка до краја, у свим фазама.

Професор Љубивоје Костић је пројектовао преко 3500 типских, и 200 уникатних мостова, међу којима су најпознатији:  Павловића ћуприја на Дрини, МостаСлободе у Фочи, мост преко бране на Тиси, десет мостова преко Ибра. Костић је радио и на изградњицрпне станице у ТЕ Никола Тесла у Обреновцу,као и на извођењу разних захтевних пројеката на хидроцентралама и фабрикама. Костићева конструкција типских бетонских мостова коришћена је у изради објеката широм земље преко фирме „Хидроградња“ из Чачка. Љубивоје Костић је  члан Југословенске инжењерске академије и Инжењерске коморе Србије.

„Учествовао сам у обнови 60 мостова који су оштећени у НАТО ударима, нарочито „Златарске лепотице“ на Златибору, кад је посао обављен за само месец дана.“, истиче Костић.

Данас је, као пензионер,  професор Костић, саветник у компанији Чајна Роуд Бриџ, и учествовао је у изградњи Пупиновог моста.

Српска Десница почаствована је данашњим приступањем овог еминентног стручњака у своје редове. Председник Српске Деснице Миша Вацић истакао је са задовољством да ће допринос инжењера Љубивоја Костића бити значајан у смислу стручности али и привлачења нових и квалитетних људи ради што бољег спровођења нашег политичког и економског програма. Професор Костић је одлуком предедника Мише Вацића постао и део Политичког савета Српске Деснице.

Оставите Коментар