Права Црна Гора најоштрије осуђује одлуку црногорских власти да се делегацији Министарства одбране Србије не дозволи улазак у Црну Гору у униформама Војске Србије. Подсећања ради, поменута делегација Војске Србије предвођена министром одбране Александром Вулином дошла је у Црну Гору, како би присуствовали двадесетогодишњем помену убијеном савезном министру одбране Павлу Булатовић у Ровцима код Колашина.

Иако су представници делегације из Србије уредно најавили свој долазак црногорским надлежним органима, те добили дозволу да могу ући у униформама у нашу земљу, накнадно им је стигао допис да ипак неће моћи униформисани прећи црногорску границу, јер се томе наводно противи, ни мање ни више, него Министарство културе. Не можемо да се не запитамо какве везе поменуто министарство има са војним и питањима спољње политике у Црној Гори. Дакле, у питању је класична лаж и подметачина, на какве смо одавно навикли, макар када су у питању односи званичне Црне Горе према грађанима Србије.

Такође, не можемо а да се не запитамо да ли је неко од црногорских званичника присуствовао помену Павлу Булатовићу, човјеку који је из Црне Горе и који је ту исту Црну Гору представљао у Савезној Влади. Наравно да није нико, јер нико од њих нема толико достојанства и части да стане поред Павловог гроба. Он им и мртав смета, јер је био Србин из Црне Горе, који је одбио послушност Милу Ђукановићу и његовом мафијашким режиму.

На самом крају наглашавамо да је овакав потез црногорских власти у најмању руку сраман, поготову ако знамо да су се србијанска и црногорска војска вјековима заједно бориле против заједничких непријатеља. Коме у Црној гори смета униформа војске која нам је толико пута кроз историју помогла и опет би.

Оставите Коментар