Латинска пословица „Jus obruitur vi“ (Сила надјачава правду) данас је постала пракса нашег Судства и наше државе.

Вера нас је одувек учила да правда није достижна у овоземаљском свету али и дала послушање да се за правду боримо и за њу страдамо.

Последњи пример над којим је примењена латинска изрека али и послушање вере јесте новинар Томислав Ловрековић. Наиме, Ловрековић је ухапшен 14. децембра када му је одређен притвор од тридесет дана због наводних претњи у свом новинарском тексту Народном посланику Мариники Тепић.

И ако је утврђено да су претње новинарска метафора, и ако је једино оружије овог новинара оловка, и ако нема основе за подизање оптужнице, и ако је „окривљени“ дао све потребне изјаве, и ако су „оштећени“ испитани и раскринкани… лоповско и корумпирано Судство и Тужилаштво, који очигледно имају само један циљ да штите лопове, криминалце и корупцију, продужило је још тридесет дана притвора новинару Ловрековићу.

Питам их зашто још тридесет дана? Зашто се ругате истини и правди? Одакле Вам толика дрскост и храброст? Одакле Вам право на то? Кажете Закон?! Који Закон? Чији Закон? Ваш Закон?

Сирота жена три године сваким даном пријављивала претње, батине и малтретирања, уби је скот пред Центром за социјални рад а дете задави, где је ту држава? Где је Судство? Где је Тужилаштво? Ћуте!

Сад је највећи проблем државе новинар Томо Ловрековић?!

Јадо и бедо људска, Бог Вас клео погани изроди!

Михаило Јањић – Повереник за Северну српску покрајину СНП 1389

НАЦИОНАЛИСТ