Имали смо другог човека који је водио Југославију. Дуго сам се бавио појавом и радом Јосипа Броза Тита. Обишао сам све важне светске архиве, места којима се кретао, почиње причу о доживотном председнику СФРЈ, Мирослав Тодоровић, адвокат и аутор књиге “Хоштаплер”.

“Као аутор ове књиге био сам под судским поступком. Тужио ме је Титов унук Јошка Броз. Судски процес је трајао 2 године. На крају сам ослобођен”, каже Тодоровић.

Према његовим речима француски извори кажу да је Титова мајка Марија радила у Бечу и Пешти.

“Њен муж је био лењ човек, алкохоличар… Није могао да издржава породицу. Она је радила у Бечу код извесног Мајера, он је Јеврејин који је из Пољске преко Украјине дошао до Беча и ту развио послове. Нашао сам документа која говоре да је Марија родила мушко дете 7. маја 1892. године коме је дала име Јосип.”

Када га је мајка родила, није га вратила у Кумровец, прича Тодоровић, него га је однела код свог оца Мартина Јавошека.

“Један део детињства је провео поред свог деде. Када је стасао мајка га одоводи код његовог оца Мајера, који је завршио у Јасеновцу. Због тога Тито никад није хтео да оде у Јасеновац.”

Тодоровић каже како се замена правог и лажног Тита одиграла на руском фронту.

“Прави Јосип Броз је био припадник Ландер дивизије која се звала Вражја дивизија. Он је ратовао на овим просторима и после је пребачен на руски фронт. Исто се догодило и са Јосипом Аброзом, тим будућим Титом. Он је овде ратовао. Он је човек Комитерне. На руском фронту на Ускрс 1915. године долази до окршаја Черкеза и Ландер дивизије. У том сукобу гине прави Јосип Броз, а овај други заузима његово место.”

 

Оставите Коментар