Право из Филаделфије у српску престоницу стигла је златна медаља! Лик и дело Николе Тесле повезује континенте! Награда Теслине научне фондације из Филаделфије додељена је Александру Игњатовићу, аутору пројекта „Тесла- потрага за проналасцима“ и једном од власника компаније „Пертини играчке, за несебичан рад и промоцију народа Николе Тесле кроз иновативни пројекат.

Иноватни пројекат „Тесла – потрага за проналасцима“ , урађен по STEM принципу (science, technology, engineering, mathematics) пратећи најновија технолошка достигнућа која омогућавају игру и едукацију уз помоћ или без паметних уређаја, представља пројекат који промовише Теслин живот, научна открића и Теслин народ у целом свету.

Интерактивна друштвена игра „Тесла – потрага за проналасцима“ је потпуна иновација на светском тржишту, а поводом додељивања ове престижне награде аутор Александар Игњатовић изјавио је:

-На дебатама на Универзитету Харвард, Бостон и у Њујорку схватио сам да нове генерације нису довољно упознате са ликом и делом Николе Тесле, већ треба да знају да Тесла није само значајан због доприноса из области система наизменичне струје, већ је човечанству дао много више од тога.

Користећи најновија технолошка достигнућа желео сам да промовишем Теслин живот и рад и Теслин народ у целом свету. Ово признање је значајно не само за мене лично и компанију Пертини, већ за цео Теслин народ јер нас подсећа и промовише да смо потомци једног од највећих умова света икада.

Циљ ми је да америчке образовне институције и организације уврсте овај пројекат у званичан школски и образовни систем, како би се деца едуковала и упознала са Теслиним доприносом човечанству, а све кроз игру, јер научна истраживања говоре да деца кроз игру уче неколико пута брже.

Такође, игра ће бити доступна сваком појединцу на српском и светском тржишту. Захвалан сам на подршци „Пертини“ тиму који је заједно са мном учествовао у реализацији овог пројекта и психологу Петру Бркићу .

Никола Лончар, председник Теслине научне фондације из Филаделфије изразио је изузетно одушевљење што имамо пројекат који ће мотивисати и едуковати децу у складу са технолошким временом у ком живе:

„Драго ми је што смо награду доделили Александру Игњатовићу за пројекат који је јединствен у свету. Такодђе, драго ми је што је пројекат урадио човек са нашег поднебља што потврђује да се Теслин народ поново буди.“

Интерактивна друштвена игра „Тесла – потрага за проналасцима“ урађена је и на српском и на енглеском језику, подјенкако је занимљива и за децу и за одрасле, јер кроз забаву едукује и прилагођена је технолошком времену у ком живимо.

Leave a Reply