Случај о коме говоре таблоиди Н1 и Нове С десио се 2016. године када је тужилац Ненад Стефановић био заменик тужиоца у Трећем основном тужилаштву и није могао имати никакве везе са случајем који ови сателити таблоида Н1 и Нове С спомињу.

Иако је тужилац Ненад Стефановић на функцији главног јавног тужиоца свега нешто више од годину дана, напади на њега не престају. Поред бројних лажних оптужби које су изнесене на његов рачун, почевши од афере “лажних Лаура”, па до покушаја увлачења у случај “Бањска”, тужиоца Ненада Стефановића оптужују и за случајеве у којима није имао апсолутно никакав увид а који су се дешавали у тужилаштву за организовани криминал док је Стефановић у то време радио на месту заменика тужиоца у Трећем основном тужилаштву.

Новинари жутих таблоида Н1 и Нова С, незадовољни што се држао теме на конференцији за штампу поводом масовног убиства у случају Рибникар у намери да испоштује и жртве али и породице жртава и није желео да одговара на бесмислена питања новинара, сада преко својих сателита и спин мајстора за измишљање афера Маринике Тепић и Срђана Миливојевића, доводе Ненада Стефановића у везу са случајем Беливук.

Наиме, овај двојац наводи да је Ненад Стефановић лично заштитио полицијске иснпекторе који су уништили телефоне Александра Станковића. Случај о коме говоре десио се 2016. године када је тужилац Ненад Стефановић био заменик тужиоца у Трећем основном тужилаштву и није могао имати никакве везе са случајем који ови сателити таблоида Н1 и Нове С спомињу.

Повезивање њега са враћањем телефона убијеног Александра Станковића Салета мутавог, 2016. јасан је показатељ да је кампања медијског линча Главног тужиоца ВЈТ Ненада Стефановића у току. Може ли бити евидентније уколико се зна ко је у то време био надлежан за тај предмет институционално и лично.

Полазећи од тога да новинари ових таблоида, али и Мариника Тепић и Срђан Миливојевић немају, не само основно, него никакво знање о правосуђу, сматрају да исту количину незнања имају и сви остали грађани Србије и да је довољно само бацити лопту и негативан спин у јавност.

И да ће се временом око тужиоца који није чак ни део владајуће страначке структуре створити негативан вео, па ће самим тим бити и лакше смењив, односно да ће на његово место много лакше опет довести некога ко је љубитељ западних амбасада.

Оваквом манипилативном реториком, која више нема никакве везе са истином, Стефановић може бити оптужен од стране истих за било шта што се десило у било ком тужилаштву, не само годинама него деценијама уназад.

Громогласна тишина ових таблоида о тим чињеницама јасно указује да њима није стало до истине у тим случајевима, већ искључиво до интереса својих налогодаваца и наручилаца.

Оваква кампања таргетирања једне личности, може да укаже једино на то да се на овај начин прикривају и аболирају они који су заиста одговорни и који већ деценијама разарају српско правосуђе.

Оставите Коментар