Књига за децу „Догодине у Призрену“ аутора Александра Миљевића узнемирила је представнике привремених институција у Приштини, али и домађе про НАТО снаге који су преко западних билтена у Србији жестоко напали аутора и издавачку кућу „Добро дете“.

Правда у целости преноси одговор аутора Александра Миљевића који је илустрацијама српске војске на ослобођеном Косову и Метохији и српским  руским војницима у празном Бонстилу распаметио све НАТО раднике у Србији.

“Моја нова дечија књига „Догодине у Призрену-сан о слободи“ је написана са жељом да се охрабре прогоњени Срби на Косову и Метохији приказом повратка српске државе и војске на Косово и Метохију, јер само то може прекинути њихов непрестани прогон који траје већ скоро 25 година, као и да се одраслима којима су Косово и Метохија важни да један инструмент за преношење завета ослобођења наше свете српске земље на нове српске генерације. 

Та и таква књига  је очигледно последњих дана прилично усталасала јавност на мрежама, како ми је пренела новинарка ТВ Нова С тражећи моју изјаву по том питању. Ипак изгледа да су много више од „јавности“ били узнемирени они који моделирају ту јавност: перјанице другосрбијанских медија Данас и Време, као и ТВ Нова С  су направили прави мали blickrig против поменуте дечије књиге, а њихове текстове и прилоге (које можете погледати овдеовде, овде, и овде ) су пренели и Н1, Антена М, и многи други прозападни медији у Србији и ван ње. На крају се огласио и шеф кабинета тзв председнице тзв Косова, и каже да је књига узнемиравајућа и да њен наратив може да дестабилизује регион и да представља значајну претњу трајном миру (што можете видети овде).

Све то напред наведено покренула је једна дечија књига, и то књига којој, када се пажљиво прочитају сви наведени текстови и прикази људи који су позвани да против ње нешто кажу (редитељ Срђан Драгојевић, писац Мухарем Баздуљ и други), нису ништа специјално пребацили. Па шта је то онда толико „узнемирило“ оне који су покренули овај синхронизовани напад на ову дечију књигу? Како то ова књига може да „дестабилизује регион“?

Колико ја видим то може бити само зато што по први пут у региону неко на једном месту осликао будућност коју напаћени српски народ, пре свега на Косову и Метохији али и широм Балкана са надом, а западни клијенти са страхом, исчекују. Празан Бондстил! 

Примећујем да су илустрацију празног Бондстила сви поменути западни медији и/или клијенти истицали и у текстовима о књизи и као илустрацију својих текстова и прилога против књиге. То је потуно очекивано јер то и јесте кључни предуслов за деколонизацију српских простора на Балкану, и то знају сви. А они који су ову хајку покренули јако добро знају шта следи после оваплоћења тог српског сна о повлачењу Американаца из базе Бондстил – видели су то у Авганистану. И стога би да то колико год могу одложе и то је једини разлог за целу ову медијску кампању.

Али геополитика ради своје на терену и медијске манипулације ту не могу ништа. Запад стоји све лошије, губи упоришта широм света и само је питање времена када ће се то десити и на Балкану. Можда већ…

Догодине!” , стоји у одговору који је Александар Миљевић,аутор дечије књиге Догодине у Призрену- сан о слободи, проследио Правди.

Оставите Коментар