Недавно објављено истраживање Kровне организације младих Србије према коме млади у Србији највише верују патријарху Порфирију, војсци и цркви јасан је знак да је пред Србијом светла будућност јер млади данас, баш као и њихови преци некада, препознају темељне институције српске државе и народа, односно вредности родољубља и вере које оне носе са собом – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

  • СПЦ је добила за пастира мудрог човека који разуме дух времена у коме живимо и који својим годинама и енергијом улива додатно поверење младих у цркву. Kако је сам нагласио, отворио је своју страницу на Инстаграму како би испунио апостолску мисију да проповеда веру у складу са савременим средствима комуникације, а преко 25.000 заинтересованих пратилаца за свега неколико сати доказ су да је патријарх Порфирије нашао начин да се приближи младим душама – истиче Ђурђев.

Говорећи о СЦП и институцији патријарха као онима које су увек уз свој народ и које увек подржавају добре ствари које ради Србија, Ђурђев је додао да је последњи у низу позитивних пројеката у којима су СПЦ и патријарх узели учешће формирање Националног тима за препород села Србије и оснивање Министарства за бригу о селу на иницијативу Милана Kркобабића.

  • Црква је на селу и уз село, увек била и биће, па зато и не чуди оволика подршка коју ужива међу младима – закључио је председник Српске лиге.

Оставите Коментар