Развој интернета и дигиталне комуникације, поред позитивних ствари, донео је и оне негативне. Угрожени су сви, а највише деца. Предатори вребају и чини се да их је све више.

Налажењем механизма заштите деце и омладине, МУП је пре неколико година покренуо акцију под називом „Армагедон“. Одељење за сузбијање високотехнолошког криминала веома успешно спроводи ову акцију, а од недавно постоји још један важан Одсек који се бави сузбијањем недозвољених и штетних садржаја на интернету.

Полиција се успешно супроставља свим облицима криминалитета када је у питању високотехнолошки криминал, те је до сада, у акцији „Армагедон“, поднето 225 кривичних пријава и ухапшено 188 особа. У првих шест месеци ове године ухапшено је 23 особе осумњичене да су се бавиле дечјом порнографијом.

Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА констатно упозорава најмлађе, али и њихове родитеље, путем разних предавања и трибина, да треба да воде рачуна које сајтове посећују и са ким комуницирају. Такође подржавамо акцију „Армагедон“, али и министра др Небојшу Стефановића који се на прави начин посветио овом проблему и потрудио да полицајци из Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала редовно раде и на свом усавршавању и сарадњи са иностраним партнерима.

Педофили су опасни, често прикривени, а интернет им је омогућио лакши приступ и бољу манипулацију. Иако Српска полиција успешно ради свој посао, Центар за бездбедност, истраге и одбрану ДБА сматра да би читаво друштво требало да се укључи.

Оставите Коментар