Председник Скупштине Србије Ивица Дачић каже да би он предложио хапшење председника ЛСВ Ненада Чанка који је отишао у Црну Гору да подстиче немире.

„Ово је његов покушај да се профилише пред изборе. Треба му забранити улазак у Црну Гору“, рекао је Дачић.

Према његовим речима, председник Црне Горе Мило Ђукановић сада се користи методама које је критиковао када је долазио на власт.

Како је рекао, при доласку на власт је био другачије оријентисан, а сад ова дешавања употребљава за своју политку плашећи народ од опасности која долази од СПЦ и српског народа, што доводи до дестабилизације.

Он је гостујући на телевизији Пинк а поводом устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија у манастиру на Цетињу, рекао да је СПЦ показала непоколебљивост и одлучност да устоличење буде на Цетињу.

„Она би погазила своје принципе да није била ту“, рекао је Дачић.

Према његовим речима, полиција мора да обезбеди мир.

Дачић је навео да је у црногорској историји мало догађаја који су остали упамћени по нечовештву, попут овог, будући да се Црна Гора дичи чојством и јунаштвом.

„Овакви догађаји су реткост. Устоличење је вековима било на том месту. Јаоникије као ни Амфиохије нису свештеници који су дошли из других крајева. То је црква грађана Црне Горе. Ово мало има везе са религијом, већ има са унутрашњим политичким збивањима“, закључио је Дачић.

Оставите Коментар