Да сам лагао, био бих херој опозиције, али све док говорим истину, њима то неће да одговара! Никога не интересује истина! Њихов циљ је био да направе хаос испред зграде суда како не би дошло до суђења и да се не саслуша сведок, јер смо јако корисне ствари чули на том суђењу, између осталог и да је случај „Јовањица“ био покушај државног удара.
То је јуче испричао Предраг Kолувија, који је оптужен за нелегалан узгој марихуане и трговину дрогом. Kолувија је током гостовања на Информер ТВ, коментаришући напад разуларене масе испред зграде Специјалног суда прошле среде, рекао да је то био класичан покушај линча.

  • Kада вратим филм, нико од нас није био сконцентрисан на суђење. Мојим адвокатима су рекли да ће да их вешају на бандери поред мене!? Ја сам први ишао, иза мене су ишли остали оптужени, било ми је битно да им дам пример… Никад ми се ово није десило! Мариника Тепић и остали позвали су све те људе да нас линчују. Две године носим наногицу ни због чега. Чак 22 месеца био сам у притвору. Пошто нећу да кажем оно што они желе да чују, бићу и 100 година у затвору – казао је Kолувија.

Према његовим речима, на суђењу је дошло до свађе два сведока полицајца.

  • Имали смо прилику да саслушамо сведока Душана Митића и полицајце који су се посвађали. Kад је тужилац почео да испитује, све је базирао на медијском притиску и изјавама двојице полицајаца. Један полицајац је испричао да није требало да ја будем први на оптужници, него неко други… Други полицајац је рекао да су они, заправо, хтели да хапсе Братислава Гашића, а нико од њих нема везе са мном – рекао је наш саговорник.

Kоментаришући оптужницу и разне медијске наводе, Kолувија је истакао да су то чисте лажи.

  • Рекли су да сам узео три милиона евра субвенција. Ја сам једини пољопривредник који никад није узео ниједан динар од државе. То ме више вређа него било шта! Не желим ништа од своје државе, ја желим да дам допринос држави. Индустријска конопља јако личи на марихуану, али то је биљка која има много мање ТХЦ-а. То је озбиљна машинерија лажи. Чим докажете да су једном лагали, они пређу на другу тему, стално нешто измишљају – рекао је Kолувија, додајући да никуд не бежи.
  • Имао сам пасош кад сам пуштен из притвора, као да су хтели да побегнем, сада га немам. То задовољство им нећу пружити. Нећу одустати док не добијем ослобађајући пресуду. Гледао сам у њиховим медијима како говоре да сам ја небитна личност, а да су битни људи који стоје иза мене. Њима је битно да само врше притисак и да дође до смене власти, али не знам што то раде преко нас – закључио је Kолувија.

Оставите Коментар