Јужна покрајина тема у француској председничкој кампањи, Франсоа Фијон поново признао да је Косово одвојено од Србије противно међународном праву!

Одвајање Косова од Србије Запад је вршио противно међународном праву, потврдио је у понедељак увече председнички кандидат француских Републиканаца Франсоа Фијон, који је пример Косова изнео реагујући на констатацију током телевизијске дебате да је Русија анексирала Крим супротно међународном праву.

– И ми сами смо мењали границе – рекао је Фијон и као пример експлицитно навео Косово, додавши: – Мислили смо да, ако смо западњаци, можемо све да радимо.

Фијон, који је био премијер Француске баш у тренутку када је Приштина једнострано проглашавала независност, синоћ је наступио у првој заједничкој телевизијској дебати у којој је учествовало петоро најбоље пласираних председничких кандидата, уз њега још и Марин Ле Пен, Емануел Макрон, Беноа Амон и Жан Лик Меланшон.

Франсоа Фијон је идентичан став изнео крајем прошле године, када је, учествујући на унутарстраначким изборима за председничког кандидата, поручио преко ТВ-екрана да је независност Косова у потпуној супротности с међународним правом.

У свом предизборном програму Фијон, иначе, истиче важност односа поверења с Русијом.

Извор: Ослобођење, Новости